Over mij

Mijn naam is Manon Stemkens en in 2001 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Kort na mijn afstuderen ben ik bij een revalidatiecentrum gaan werken, waar ik vervolgens 20 jaar met veel plezier heb gewerkt. Binnen de revalidatie merkte ik dat mijn hart lag bij de behandeling van mensen met aanhoudende lichamelijke klachten (voorheen chronische pijn of SOLK) en ben ik mij in deze richting gaan specialiseren.

In 2010 heb ik de master psychosomatische fysiotherapie afgerond en in 2019 de 3-jarige opleiding adem- en ontspanningstherapie, methode van Dixhoorn. 

In 2022 heb ik opnieuw de kans gekregen om mijn hart te volgen en ben ik mijn eigen praktijk in psychosomatische fysiotherapie en adem- en ontspanningstherapie gestart.

In mijn werk en in mijn persoonlijke leven ben ik elke keer weer onder de indruk van de wijsheid van het lichaam en geloof ik dat elke klacht een manier van het lichaam is om aandacht te vragen voor vaak nog onbewuste onderliggende processen. In mijn behandeling zijn ruimte en veiligheid belangrijke voorwaarden om samen te gaan onderzoeken welke factoren onderliggend zijn aan jouw aanhoudende klachten. 

“Wanneer je luistert naar het fluisteren van je lichaam, hoeft het niet te schreeuwen