Manon Stemkens ReAttach

ReAttach

ReAttach is een kort-durende therapievorm gericht op het verbeteren van het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Tijdens de therapie werk je aan je zelfbeeld en leer je spanning rondom personen of gebeurtenissen te relativeren. ReAttach helpt om uit een negatieve spiraal te komen waardoor er ruimte onstaat voor verandering en groei.

Tijdens de behandeling wordt het spanningniveau en de emotiebeleving gereguleerd door lichte ritmische aanrakingen op je handen en denkopdrachten. De behandeling richt zich niet op het teruggaan naar bepaalde gebeurtenissen, maar juist op het stimuleren van informatieverwerking (en daarmee het verminderen van de overprikkeling), vergroten van je zelfvertrouwen en het verbeteren van je zelfregulatie en je copingvaardigheden. Hierdoor wordt ReAttach vaak als een prettige en ontspannende interventie ervaren.

ReAttach kan worden ingezet wanneer trauma, onveilige hechting of inadequate copingmechanismen onderhoudend zijn voor de (psychosomatische) klachten.

Na enkele sessies ReAttach ervaar je meer rust in je hoofd, minder klachten, minder stress en meer ontspanning. De executieve functies verbeteren waardoor je meer overzicht kan krijgen en beter kan organiseren en plannen.

De behandeling bestaat gemiddeld uit 5 afspraken verdeeld over 3 maanden.

Vergoeding

Reattach is een therapievorm die ik aanbied vanuit de psychosomatische fysiotherapie.

Ik heb ervoor gekozen contract-vrij te werken omdat mijn behandeling een uur duurt. Dit betekent dat ik geen contracten afgesloten heb met zorgverzekeraars. Je krijgt van mij een factuur die je zelf kan indienen bij je zorgverzekeraar. Ongecontracteerde psychosomatische fysiotherapie wordt (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Ik raad je aan vooraf bij je zorgverzekeraar te informeren over de hoogte van de vergoeding.